דויטשה בנק: המשקיעים המשיכו להפגין העדפה ברורה לנכסים אמריקאים

מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק סיפקו רבעון נוסף משכנע כאשר הם רושמים שיאי כל הזמנים - סקירת השווקים השבועית של הכלכלן הראשי לדויטשה בנק

 

 

 
Photo-Tktktk-Dreamstime.comPhoto-Tktktk-Dreamstime.com
 

כריסטיאן נולטינג, דויטשה בנק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/07/2024

לפני הכל:

במבט לאחור על הרבעון השני, המשקיעים המשיכו להפגין העדפה ברורה לנכסים אמריקאים, כאשר גם מדד ה-S&P 500 וגם מדד הנאסד"ק סיפקו רבעון נוסף משכנע כאשר הם רושמים שיאי כל הזמנים חדשים. עונת הדוחות הסולידית, בהובלתן של שבעת ענקייות הטכנולוגיה הגדולות וכן נתוני אינפלציה ותעסוקה מתמתנים, העניקה תנופה נוספת לתרחיש ה"גולדילוקס". מעבר לאוקיינוס, השווקים האירופיים חוו תקופה מאתגרת יותר כאשר השבועות האחרונים של הרבעון התאפיינו בתנודתיות גבוהה עקב הבחירות החוזרות בצרפת בעקבות תוצאות הבחירות לפרלמנט האירופי.

השבוע יחולו התפתחויות נוספות בזירה הפוליטית בשתי המדינות: צרפת, שתתחיל את השבוע עם הובלת הימין הקיצוני בסיבוב הראשון של הבחירות אמש, ובבריטניה שם יוכרע גורל ראש הממשלה הבא שלה ביום חמישי. עם זאת, במהלך חודשי הקיץ, השווקים יתחילו להתכונן לאירוע המשמעותי ביותר בלוח השנה הפוליטי – הבחירות לנשיאות ארצות הברית. העימות הטלוויזיוני בשבוע שעבר בין הנשיא ביידן לנשיא לשעבר טראמפ הצית את הקמפיין ברצינות, והראה כי בעוד המרוץ לבית הלבן יהיה צמוד, אין ספק שמדובר בקמפיין תוקפני בין שני המועמדים. ככל שהשווקים יתקדמו אל תוך הרבעון השלישי ובקירוב לבחירות, יהיה דיון נוסף סביב ההשפעה הפוטנציאלית של כל ממשל על השווקים ועל המדיניות הכלכלית. בטווח הקרוב יותר, המשקיעים יישארו ממוקדים בשאלה מתי הפד יוריד את הריבית. בהקשר זה שאלה נוספת יכולה להיות, האם הורדת הריבית תגיע לפני או אחרי ה-5 בנובמבר

יומן אירועים:

שני:

ארצות הברית- מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור (יוני סופי).

גוש היורו- מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור (יוני סופי).

גרמניה- מדד המחירים לצרכן (יוני נתון ראשוני), מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור (יוני סופי)

בריטניה- מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור (יוני סופי).

סין- מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור (יוני סופי).

שלישי:

ארצות הברית- לוח משרות פתוחות (מאי).

גוש היורו- מדד המחירים לצרכן (יוני ראשוני).

רביעי:

ארצות הברית- בקשות למשכנתאות, מאזן הסחר (מאי), מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים (יוני סופי), תביעות ראשוניות לדמי אבטלה, הזמנות מפעלים (מאי)

גוש היורו- מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים (יוני סופי), מדד המחירים ליצרן (מאי).

בריטניה- מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים (יוני סופי) 

סין- מדד מנהלי הרכש של Caixin לסקטור השירותים (יוני)

חמישי:

גרמניה- הזמנות מפעלים (מאי), מדד מנהלי הרכש בענף הבנייה (יוני).

שישי:

ארצות הברית- נתוני שוק העבודה (יוני), דוח התעסוקה החודשי (יוני).

ארצות הברית: נתוני מאקרו חשובים במוקד.

ארצות הברית פותחת את החודש בשבוע עמוס בנתונים כלכליים חשובים. ביום שני יפורסם מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור לפי מכון ISM, אשר צפוי לעמוד על רמה של 49.7, עלייה לעומת החודש הקודם בו הוא עמד על 48.7,  אך עדיין מתחת לסף ה-50 נקודות, אשר מעיד על צמיחה. ביום רביעי נקבל את מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים כאשר לפי מכון ISM, צפויה ירידה קלה(52.4 לעומת 53.8 נקודות בחודש הקודם. אך עדיין בטווח המצביע על התרחבות.ביום שישי יפורסם הנתון החשוב ביותר של השבוע, דוח התעסוקה החודשי. הצפי המוקדם עומד על כ-180,000 משרות חדשות שנוצרו בחודש יוני ושיעור אבטלה שנותר ללא שינוי ברמה של 4%. מגמות השכר ימשיכו להיות מוקד עניין עבור הפדרל ריזרב (הפד). צפויה ירידה קלה בעליית השכר השעתי בבחינה שנתית כך שהוא יעמוד על 3.9% לעומת 4.1% בחודש הקודם. לפני נתוני התעסוקה, ביום רביעי יפורסמו פרוטוקולים מפגישת הפד האחרונה, בה ריבית הפד נותרה ללא שינוי. בהצהרת הפד צוין כי הושגה התקדמות "צנועה" בהבאת האינפלציה ליעד ה-2%, לצד קונצנזוס חזק לגבי תחזיות הריבית העתידיות.

שורה תחתונה
: הנתונים הכלכליים בארה"ב מצביעים על עמידות מסוימת למרות האטה ביצירת מקומות עבודה ובעלייה בשכר.

גוש היורו- נתוני אינפלציה ראשוניים של יוני

נתוני מדד המחירים לצרכן (CPI) המקדמיים מחר עבור חודש יוני יהיו ללא ספק גולת הכותרת מבחינת פרסומי נתוני המאקרו בגוש האירו השבוע זאתלאחר שנתוני חודש מאי הציגו עלייה באינפלציה מעל הצפוי. הן האינפלציה הכללית (2.6% בשנה החולפת) והן אינפלציה הליבה(2.9% בשנה האחרונה) הציגו עלייה 0.2 נקודות האחוז בהשוואה לחודש הקודם, ובכך התרחקו מהיעד של הבנק המרכזי האירופי (ECB) של 2%. אינפלציית השירותים, שעוקבים אחריה מקרוב, עלתה חזרה ל-4.1% בשנה האחרונה מרמה של 3.7% בדוח הקודם. ביום רביע נראה כיצד התפתחו מחירי היצרנים בגוש האירו במאי לאחר שירדו ברציפות במשך שישה חודשים (על בסיס חודשי). כמו כן, ביום שלישי ושישי יפורסמו נתוני שיעור האבטלה לחודש מאי ונתוני מכירות קמעונאיות לחודש מאי. לאחר מכן נמתין לנתוני מדדי הרכש  הסופיים של גוש האירו לחודש יוני לאחר שהנתונים הראשוניים יצאו חלשים מהצפוי, כאשר המדד המשולב ירד ל-50.8 ובכך קטע רצף של חמישה חודשים רצופים בהם נרשמה עלייה חודשית.

שורה תחתונה: סימנים נוספים לאינפלציה עיקשת עשויים לחזק את הטיעונים בעד עצירה של הבנק המרכזי האירופי ביולי וקצב איטי יותר של הפחתות ריבית נוספות בעתיד.

אירופה ממשיכה להצביע

הסיכוי הגבוה לניצחון של מלפגת הלייבור בבריטניה איננו מצליח להוביל לתזוזה של ממש בשווקים לאור העובדה שהשינוי בשלטון לא צפוי לגרור שינוי משמעותי ברמת המדיניות. הגירעון התקציבי הגבוה צפוי להגביל את המרווח הפיסקלי לממשלה הנכנסת. אם אכן מפלגת הלייבור תעלה לשלטון אז ענפים כגון: בנקאות, בנייה, אנרגיה ירוקה ורשתות הולכה של חשמל. הסיבוב הראשון של הבחירות בצרפת נערך אמש. בהתבסס על המדגמים , המפלגה של מרי לה פן זכתה ל-34% מהקולות בסיבוב הראשון כאשר במקום השני מפלגת השמאל החזית החדשה עם 29% מהקולות. מפלגתו של הנשיא המכהן מקרון זכתה ל-20.5-23% מהקולות. מועמדים אשר מקבלים יותר מ-50% מהקולות כאשר שיעור ההצבעה הינו גבוה מ-25% מוכרזים כמנצחים ישר, כאשר אלו שזכו ללפחות 12.5% מהקולות הם זכאים להמשיך לסיבוב השני. התוצאות הסופיות עדיין לא ידועות.

שורה תחתונה
: בעוד שלבחירות בבריטניה צפויה להיות השפעה על הגירעון בטווח הבינוני, התוצאות הסופיות בצרפת עשויות להניע תנודתיות נוספת בשווקים.

פעילות סקטור הייצור באסיה כפי שמשתקפת מאינדיקטורים 

השבוע  באסיה כלכלות כולל סין, יפן והודו, צפויות לפרסם נתוני PMI השבוע. בעוד שמדדי מנהלי הרכש בתחום השירותים נותרו ברובם חיוביים, ההתאוששות בייצור התעשייתי עדיין מהוססת. היום סין מדד מנהלי הרכש של Caixin (סקר פרטי) לחודש יוני הציג תוצאה חזקה של 51.8 לעומת ציפיות של 51.2. לעומת זאת, מדד מנהלי הרכש של NBS (סקר רשמי) לחודש יוני הציג תוצאה של 49.5 המצביעה על התכווצות לרמה של 49.5. פער זה בין סקרים רשמיים ופרטיים נמשך זה מספר חודשים. ביפן סקר יצרנים Tankan  של הבנק המרכזי היפני לרבעון השני הציג תוצאה של 13 ומדד מנהלי הרכש של Jibun Bank הציג תוצאה של 50, שניהם גבוהים מהצפוי ומרמזים על המשך התנופה בפעילות המפעלים.גם בהודו נתוני מדד מנהלי הרכש צפויים להתפרסם השבוע, כאשר הם צפויים להיות מהחזקים ביותר באזור.

שורה תחתונה: נתוני מדדי מנהלי הרכש שיפורסמו על ידי סין, יפן והודו יאותתו על המומנטום בפעילות סקטור הייצור לאור ההתאוששות בסחר העולמי

תחזית שוק המט"ח: מטבע היין סובל מרוח נגדית

רבים ציפו שעם סיום תקופת הריבית השלילית ביפן בחודש מרץ, הין היפני (JPY) ייהנה מרוח גבית חזקה. בפועל, התרחש בדיוק ההפך, והין היפני חווה לחץ מחודש, כאשר צנח לשפל של 30 שנה מול האירו (EUR) ולשפל הנמוך ביותר מאז 1986 מול הדולר האמריקאי (USD).

כדי להתמודד עם הפיחות החמור של היין, התערב הבנק המרכזי היפני בשוקי המט"ח בסוף אפריל וב-1 במאי, כמעט מיד לאחר פגישת הבנק הפדרלי האמריקאי. בסופו של דבר, ההתערבויות לחיזוק הין דעכו שוב במהלך מאי ויוני. בשל פער התשואות הגבוה והמתמשך, במיוחד מול הדולר האמריקאי, ועל רקע העיכובים המתמשכים במחזור הורדות הריבית של הבנק הפדרלי, הין היפני נותר מטבע מימון.

עד ה-28 ביוני, צמד המטבעות USD/JPY עלה מעל 160, הרמה שבה בנק יפן לחץ על הבלמים באמצעות ההתערבויות שלו בסוף אפריל. בהתאם, ציינו פקידים יפנים כי בנק יפן מוכן להתערבויות חדשות בכל עת. עם זאת, מאחר שהפיחות של הין התרחש בקצב סדור הפעם, בניגוד לאפריל, התערבויות כאלה טרם התממשו.

אנו צופים שתי העלאות ריבית נוספות בתקופה הסיקור, אשר צפויות להביא את ריבית הבנק ל-0.5% עד אמצע השנה הבאה. עם זאת, גם עליות נוספות יותירו את הריבית הריאלית ביפן ברמות שליליות עד סוף השנה הנוכחית.לחצים כלפי מעלה על האינפלציה עשויים להגיע מעליות מחירים סדורות וסיום של חלק מסובסידיות האנרגיה.מדד האינפלציה בסעיפי השירותים, המשמש כאינדיקטור לתנועות המחירים המקומיים נותר גבוה. תוצאות של משא ומתן ביחס לשכר צפויות להביא לעלייה בשכר העובדים בחודשים הקרובים,ויחזק את המכירות הקמעונאות. אנו צופים שיעור אינפלציה כולל של 2.5% בשנת 2024 וקצב מתון יותר של 2% בשנת 2025, בדומה ליעד הבנק המרכזי של יפן.

בנוסף, מכיוון שאנו צופים רק שלוש הורדות ריבית של הבנק הפדרלי האמריקאי עד אמצע 2025, פער התשואות עשוי להישאר גבוה. זה אמור למנוע ירידה משמעותית יותר של הדולר אל מול היין היפני.

x