אינפלציית הליבה הגיעה לשפל של שלוש שנים וההאטה בשוק הדיור מצביעה על מגמת האטה מתמשכת; עוד 2-3 דוחות דומים עשויים להביא לציפיות מחודשות להורדות ריבית.
נתוני האינפלציה האחרונים בארה"ב מספקים רוח של הקלה לשווקים, במיוחד אחרי תקופה של סנטימנט שלילי וחוסר יציבות. השינוי החודשי במדד המחירים לצרכן היה האיטי ביותר מאז אוקטובר אשתקד, והשינוי השנתי ירד לראשונה בארבעה חודשים.
המשמעותי אף יותר הוא שאינפלציית הליבה (ללא מזון ואנרגיה) ירדה לרמתה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2021. זהו סימן ברור שהאינפלציה ממשיכה במגמת האטה עקבית, במיוחד ברמת הליבה - זו שנמצאת במוקד המעקב של הפדרל ריזרב.
למרות העלייה המרשימה של 58.8% במחירי הביצים, האינפלציה השנתית במחירי המזון הביתי ירדה מ-1.9% בינואר ל-1.8% בפברואר. כמו כן, הדוח מספק עדויות להאטה באינפלציית הדיור, מרכיב שנותר עקשני במיוחד עד כה.
מה לגבי ההשפעה האינפלציונית הפוטנציאלית של המכסים החדשים? מוקדם מדי להעריך את השפעתם, בין היתר משום שאיננו יודעים מה תהיה המדיניות הסופית. יתרה מכך, חשוב לשקול את ההשפעה של מדיניות ממשל טראמפ בכללותה, כולל גורמים אפשריים מורידי אינפלציה כמו הגדלה מבנית באספקת האנרגיה ודה-רגולציה.
כשמתעלמים מהרעש קצר הטווח הקשור למכסים, התמונה הרחבה מצביעה על כך שהאינפלציה נמצאת במגמת ירידה מתונה אך עקבית.
להערכתנו, דוח זה לבדו לא ישפיע משמעותית על החלטת הריבית הקרובה של הפד, אך אם נראה עוד שניים או שלושה דוחות שמאשרים את מגמת ההאטה, הדבר יביא ציפיות מחודשות להורדות ריבית נוספות.
ההערכה שלנו היא שהפד ימשיך במדיניות הדרגתית, אך בהחלט יש מקום לאופטימיות זהירה לגבי הכיוון העתידי של האינפלציה והריבית בארה"ב.