מחיר הזהב בשיא כל הזמנים - חצה את 3,000 $ לאונקיה

השקל נחלש מול הדולר שנסחר ברמה של 3.68 שקלים •• נעילה מעורבת של שבוע המסחר בשוק המקומי על רקע הירידות בשווקים בעולם •• מחיר הזהב בשיא •• התחזית לאינפלציה •• נתונים משמעותיים על השווקים - סיכום שבועי

 

 
נתונים חשובים על השווקים / תמונה: Dreamstimeנתונים חשובים על השווקים / תמונה: Dreamstime
 

דניאל דותן, עורכת אתר פאנדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/03/2025

נעילה מעורבת של שבוע המסחר בשוק המקומי אתמול (חמישי) על רקע ירידות בשווקים בעולם כתוצאה מהחשש ממלחמת סחר בין ארה"ב למדינות "המכסים": קנדה, מקסיקו וסין.

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.8%, בעוד שמדד ת"א 90 עלה בכ-2.2%. מדד הביטוח קפץ בכ-3.9%, על רקע הדוחות החזקים של חברת הפניקס.

המדדים המובילים בארה"ב סיכמו את השבוע בירידות: מדד ה-Dow Jones ירד בשיעור של כ-4.71, מדד ה-S&P 500 ירד בשיעור של כ-4.3% ומדד ה-Nasdaq ירד בשיעור של כ-4.51%.

הירידות נובעות בעיקר מהחשש של המשקיעים למלחמת סחר אפשרית בין ארה"ב לסין, אירופה, קנדה ומקסיקו, מעבר לחשש ממיתון בארה"ב.

השקל נחלש מול הדולר

השקל נחלש מול הדולר אשר מתחזק כ־0.7%, ונסחר ברמה של  3.68 שקלים. כמו כן, נחלש השקל מול האירו שמתחק ב-0.5% ונסחר סביב ה-4 שקלים.

הדולר דווקא מתאושש ומתחזק מול האירו, אשר נסחר בשער של 1.08 דולר, לאחר מגמת היחלשות של הדולר מול המטבע האירופי.

לפי תחזית האנליסטים של ING, הצמד EUR/USD צפוי להיסחר בטווח של 1.0810 עד 1.0880 היום. הם מציינים בפרסומים כי נתוני אמון הצרכנים בארה"ב, שהם "רכים" מהצפוי, עלולים להוות סיכון עליות לאירו מול הדולר.

היפוך המגמה של EUR/USD לחודש אחד, המשקף את הטיית כיוון השוק, השתנה מהעדפה לדרישות הפדיה באירו להעדפה לאופציות מכירה באירו. מדד זה ירד מהטיה חיובית של 0.45% בשבוע שעבר, הרמה האופטימית ביותר מאז 2021, להטיה שלילית של -0.14%.

המגמה של EUR/USD לחודש אחד, אשר שיקפה את הטיית הכיוון של השוק,התהפכה מהעדפה לאופציות קול (Call Options) על האירו, להעדפה של אופציות פוט (Put Options) מתוך הערכה ששער אירו עתיד להמשיך ולרדת.

הזהב עולה לראשונה מעל 3,000 דולר לאונקייה

הזהב חוצה לראשונה את רף ה-3,000 דולר לאונקייה. בשבוע האחרון עלה הזהב בכמעט 3%, והשלים עלייה של 38% בשנה.

תחזית מדד המחירים לצרכן בישראל - חודש פברואר

יוני פנינג, אסטרטג ראשי, בנק מזרחי-טפחות, צופה עלייה של 0.2% במדד היום, שתמתן את האינפלציה השנתית לרמת 3.6%.

לדבריו, "הקונצנזוס הוא לרוב סביב 0.3%, שיביאו אותנו ל-3.7%. האנליסטים מחו"ל קצת גבוהים מזה".

מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש פברואר - האם הוא יאפשר לפד להוריד ריבית?

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר בארה"ב שפורסם השבוע (ד') עלה ב-0.2% בלבד - לעומת צפי לעלייה של 0.3%. האינפלציה האטה לרמה של 2.8%, לעומת אינפלציה של 3% שנרשמה בינואר. מדדי המחירים לצרכן בארה״ב מצביעים על רגיעה קלה באינפלציה אולם ההערכה כי שהם לא מעידים על חזרה לרמות אינפלציה נמוכות מספיק לפי יעדי הפדרל ריזרב.

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות מתייחס למדד המחירים לצרכן בארצות הברית: "מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר היה נמוך מעט מהציפיות לכל אורכו. מדובר הן במדד עצמו והן במדד הליבה (ללא מזון ואנרגיה) שעלו שניהם 0.2%, עשירית פחות מציפיות השוק ולאט משמעותית מהחודש הקודם (0.5%+ ו 0.4%, בהתאמה).

"בתוך כך, גם קצב השינוי השנתי (12 חודשים אחרונים) של שני המדדים ירד ל-2.8% ו-3.1%, בהתאמה, עשירית פחות מציפיות השוק ו-2 עשיריות נמוך מחודש ינואר".

"סעיפי הדיור והשירותים (ללא שירותי אנרגיה) עדיין מושכים כלפי מעלה (עלו, בהתאמה, 4.2% ו-4.1% ב-12 החודשים האחרונים), אם כי פחות מבעבר".

מנחם מציין כי "בכך התהפך כיוון המדד לאחר שבחודש ינואר נרשמה דווקא עלייה קלה".

לדבריו, "על פניו, יחד עם הנתונים האחרונים על התמתנות של הפעילות הכלכלית, מדד פברואר עצמו יאפשר ל-Fed לשקול הורדת ריבית, לכן אנו עדים לעליות מידיות בשוק איגרות החוב (תשואות הפדיון יורדות).

"עם זאת, נוכח העובדה שמועד ההחלטה הבאה סמוך (יום רביעי הבא), ועקב הזהירות שנוקט ה-Fed כלפי מדיניות המכסים החדשה והשפעותיה האינפלציוניות הפוטנציאליות, נראה כי הריבית תישאר הפעם על כנה והמוקד יעבור לדוחות התעסוקה ומדדי המחירים של החודשיים הקרובים.

"כמו כן, יש לזכור כי הן האינפלציה והן ליבת האינפלציה עדיין רחוקות מרמת היעד שה-Fed חותר להשיג (2 אחוזים) וכי אינפלציית הליבה עדיין גבוהה יותר מהאינפלציה הכללית ומושפעת חלקית מהמשך עליות היתר של הסעיפים "הדביקים" (מוצרים בלתי סחירים ושירותים, המשקפים טוב יותר את הביקוש בתוך המשק)".

לסיום, אומר מנחם כי " דוח התעסוקה האחרון היה אומנם פושר מהמשוער, אך עליית השכר עדיין מהירה ויחד עם מדיניות צמצום רכיב המהגרים בכוח העבודה היא עשויה להמשיך ללחוץ כלפי מעלה על המחירים במשק".

x