שוק המניות
שוק המניות התנהל היום במגמה חיובית במקביל למגמה חיובית בפתיחת המסחר בארה"ב.
עם פתיחת המסחר בארה"ב היום ה-Dow Jones עלה בשיעור 2.42%+ ה-S&P 500 עלה בשיעור 2.66%+ וה-Nasdaq עלה בשיעור 3.57%+.
מדד ת"א 35 עלה בשיעור 1.53%+, מדד ת"א 90 עלה בשיעור 2.14%+ ומדד ת"א SME60 עלה בשיעור 1.58%+.
כל המדדים הענפיים נסחרו בעליות היום
המדדים הענפיים שבלטו בעליות שערים היו: מדד ת"א-ביומד (3.94%+), מדד ת"א-בניה (2.74%+), ומדד ת"א-ביטוח (2.75%+).
מניות ת"א 125 שבלטו בעליות היום: אופקו (7.72%+), שיכון ובינוי (6.89%+) ופריורטק (5.78%).
מניות ת"א 125 שבלטו בירידות היום: פריון (2.00%-), אלקו (1.45%-), ואלביט מערכות (1.29%-).
שוק איגרות החוב
איגרות החוב הממשלתיות הצמודות עלו בשיעור 0.18%+ ואיגרות החוב הממשלתיות הלא צמודות עלו בשיעור 0.09%+.
איגרות החוב הקונצרניות הצמודות עלו היום ב-0.24%+ ואיגרות החוב הקונצרניות הלא צמודות עלו בשיעור 0.20%+.
מט"ח
הדולר נחלש היום לעומת השקל בשיעור 1.40%- ושערו היציג הינו 3.668. לאחר קביעת השער היציג ועד סוף המסחר היום בבורסה הדולר נחלש ב-0.71%- לשער של 3.642.
האירו נחלש היום לעומת השקל בשיעור 2.22%- ושערו היציג הינו 4.182. לאחר קביעת השער היציג ועד סוף היום במסחר בבורסה האירו נחלש ב-1.19%- לשער של 4.136.
דיווחים מעניינים היום באתר מאיה:
נור (17.88%+) העוסקת במחקר ופיתוח של דיו מבוסס מים למדפסות דיגיטליות דיווחה על חתימת הסכם רב-שנתי למכירת ואספקת דיו DTF (Direct-to-Film) עם ספק מוביל של דיו ומערכות דפוס דיגיטלי.
באבלס (6.40%+) העוסקת ביבוא מוצרי אופנה ושיווקם בחנויות פיסיות ובפלטפורמת מסחר מקוון מבוססות דאטה דיווחה על מזכר הבנות לרכישת 51% מפעילות בתחום טכנולוגיות להפצת ריח ופתרונות בישום.
סקודירס (5.39%+) העוסקת במחקר, פיתוח וייצור מערכות דיגיטליות להשבחת דפוס דיווחה על תוצאות מקדימות בקשר עם מכירותיה ברבעון הראשון 2025. להערכת החברה הכנסות החברה בתקופה, הסתכמו לסך של כ-8.08 מיליון דולר (לעומת כ-5.84 מיליון דולר ברבעון המקביל) ומציגות צמיחה בשיעור של כ-38% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
ספידווליו (3.64%+) העוסקת באספקת שירותי טכנולוגית מידע דיווחה כי האריכה את הסכם המסגרת במסגרתו מספקת החברה לרפאל אנשי פיתוח תכונה ושירותי IT לרפאל בשנתיים נוספות.
משק אנרגיה (4.36%+) דיווחה על הסכם לביצוע עבודות מוקדמות לצורך קידום פרויקט דליה 2.
אופל בלאנס (2.65%+) דיווחה על משא ומתן לרכישת כ-70% מחברה העוסקת במתן הלוואות מגובות בנכסי נדל"ן.
אלקטרה (1.39%+) דיווחה על צפי לחתימה על הסכם בין אלקטרה בניה כקבלן ראשי, לבין המזמינים לוינשטין הנדסה (6.18%+) ודי.סי. צפון להקמת מבנה חוות שרתים תמורת כ-450 מיליון ₪.
פריון (2.00%-) העוסקת באספקת פתרונות טכנולוגיים וכלים שיווקיים למפתחי אפליקציות ומפרסמים בדסקטופ, מובייל ורשתות חברתיות דיווחה על ביצועי פרסומות מבוססות בינה מלאכותיות אשר הובילו לעלייה דו-ספרתית במעורבות המשתמשים ולאפקטיביות.