
הסקטור העסקי הישראלי ממשיך להתרחב אם כי בקצב מתון.
ברבעון א' הצריכה הפרטית עלתה בקצב מתון, זאת לאחר עלייה חדה ברבעון ד' 24.
הסקטור העסקי עדיין מדווח על עוצמה גבוהה יחסית של מחסור בעובדים.
מאמצע אפריל, השקל יוסף ב-3.4% מול הסל על רקע עליות בשווקים.
אנו צופים מדד של 0.6% באפריל עם נטייה ל-0.7%, כאשר הקצב השנתי צפוי להתמתן ל-3.1% מ-3.3%.
האוצר שומר על קצב גיוס שבועי יציב בחודש מאי לאחר צמצום מתחילת השנה. במאי צפוי גיוס סחיר של 11 מיליארד מול פדיון בהיקף דומה.
נתוני המאקרו בארה"ב היו מעורבים, הפד משדר שלא ימהר להוריד ריבית.
שוק האג"ח: גם לאחר מהלך של ירידת תשואות בשבוע האחרון, האפיק השקלי הארוך עדיין אטרקטיבי. מחר צפויים להתפרסם נתוני תקציב חיוביים יחסית עם גידול בהכנסות על רקע גידול בפעילות. אנחנו סבורים שהתמתנות בפעילות הגלובלית ומלחמת הסחר תומכות באינפלציה נמוכה בישראל. גם הצמוד הקצר מעניין עקב תמחור אינפלציה נמוך יחסית.
ישראל: המשך התרחבות בקצב מתון
סקר מגמות בסקטור העסקי מצביע על התרחבות בפעילות בחודש באפריל אך בקצב מתון יחסית לחודשיים הקודמים. המאזן נטו ירד ל-20.5 באפריל מ-21.8 במרץ ו-22.5 בפברואר. לפני המלחמה המאזן נטו נע סביב 25 נקודות. ההתמתנות בחודשים האחרונים מושפעת מחידוש הלחימה בעזה בעצימות נמוכה. רכיבי הציפיות קדימה לגבי הפעילות בחודש הבא והצפי לתעסוקה גם התמתנו, כנראה גם בהשפעה עונתית של סיום הגידול בביקוש סביב החגים. הציפיות לגידול ביצוא בתעשייה אף הם נחלשו, ככל הנראה על רקע מדיניותו של טראמפ.
לעומת זאת, בענף מידע ותקשורת (היי טק שירותים) עלו הציפיות לגידול בייצוא באופן משמעותי (מאזן נטו של 15+ נק'). גם הייצוא בפועל מתרחב: בחודשים דצמבר-פברואר יצוא שרותי היי טק עלה ב-5% לעומת שלושת החודשים הקודמים, או קצב שנתי של 22%. בנוסף, בחודש אפריל חברות היי טק גייסו 500 מיליון דולר בחו"ל וגייסו 2.75 מיליארד מתחילת השנה, זאת לעומת 1.6 מיליארד באותה תקופה אשתקד.
מדובר במגמות חיוביות אשר תומכות בשקל.
גידול במספר התיירים הנכנסים
מספר התיירים הנכנסים באפריל עלה ב-24% לעומת מרץ בניכוי עונתיות אך עדיין נמוך ב-57% מלפני שנתיים. מספר הישראלים היוצאים לחו"ל עלה ב-5% באפריל ונמוך ב-1.6% בלבד לעומת מספר היציאות באפריל 2023. סביר להניח ירידה בפעילות במספר התיירים הנכנסים והיוצאים בכלל לאור ביטולי טיסות בשבוע האחרון.