עמיר, סגן אלוף במיל׳, מביא עמו ניסיון עשיר של למעלה משני עשורים בתפקידי מפתח טכנולוגיים בצה״ל, בהם ניהל והוביל מהלכים רחבי היקף בתחום מערכות מידע, תשתיות, Data ויישומי בינה מלאכותית . בתפקידו האחרון שימש כראש תחום תשתיות, DATA, IT וענן ביחידה 8200, תפקיד במוקד העשייה הטכנולוגית בצה"ל ובשותפות גבוהה עם ענקיות הטכנולוגיה בתעשייה.
במהלך שירותו שימש גם כ־CDO וכראש תחום Big Data ובינה מלאכותית במודיעין פיקוד העורף, שם הוביל את אסטרטגיית המידע הארגונית ופיתח מערכות לקבלת החלטות בזמן אמת. ברשימת תפקידיו נכללים גם ניהול צוותי פיתוח ופרויקטים טכנולוגיים מגוונים בתחום מערכות מידע, עם דגש על חדשנות ויעילות ארגונית ותפעולית.
עודד שפירר מנכ״ל הרשות לניירות ערך:
"אני מברך על מינויו של עמיר בר לתפקיד סמנכ"ל מערכות מידע החדש ברשות. לעמיר ניסיון רב בניהול מערכות גדולות וחדשניות. בפני הרשות ניצבים אתגרים מדהימים שכוללים את שכלול הפיקוח והאכיפה שלה באמצעות כלי בינה מלאכותית מתקדמים ותהליכי טרנספורמציה דיגיטילית רבים, וזאת לצד שימור ותחזוקה של מערכות ליבה כדוגמת מערכת המגנ"א וכן הקפדה על היכולת של הרשות ושל שוק ההון להמשיך ולתפקד בעת חירום ברציפות מלאה.
לעמיר יש את הידע והניסיון לעמוד בכל אחד מהאתגרים ובטוחני שהוא יוביל, באמצעות העובדים המצוינים שיש לו במחלקה את הרשות להשגים גדולים בתחום."