המהלך יקדים את הזרמת המזומנים לחברה בכשנתיים לעומת המועד המקורי.
לצד מימוש האופציות, יוקצו למחזיקים עד 117 אלף אופציות חדשות לתקופה של 3.25 שנים, במחיר מימוש של 707 ש"ח למניה, המשקף שווי חברה של כ-4 מיליארד ש"ח (לפני הכסף).
המהלך מבטא הבעת אמון משמעותית של מור והמשקיעים המוסדיים בפוטנציאל הצמיחה של אפקון ובשווי העתידי של החברה.
קבוצת אפקון החזקות, מהחברות המובילות, בישראל בביצוע ומתן שירות בפרויקטים עתירי מערכות וטכנולוגיה, מודיעה כי דירקטוריון החברה אישר מהלך שבמסגרתו ימומשו, בהנחה סמלית של 2.18% האופציות שהוענקו בחודש דצמבר האחרון למור ולמספר גופים מוסדיים נוספים, במסגרת ההקצאה הפרטית שבוצעה.
במסגרת המהלך, צפויה החברה לקבל כ-45 מיליון ש"ח כבר בימים הקרובים – סכום שהיה אמור להיכנס לקופתה רק בעוד כשנתיים.
הקדמת הזרמת המזומנים תחזק את הונה של החברה, תאפשר הפחתה מיידית של החוב הפיננסי, תביא לירידה בעלויות המימון ולשיפור ישיר ברווח הנקי. בנוסף, תחזק את גמישותה הפיננסית של אפקון ותספק לה משאבים להמשך יישום אסטרטגיית הצמיחה, לרבות בחינת הזדמנויות למיזוגים ורכישות.
במקביל, יקבלו המשקיעים עד 117 אלף אופציות חדשות לתקופה של 3.25 שנים, במחיר מימוש של 707 ש"ח למניה, המשקף שווי חברה של כ-4 מיליארד ש"ח לפני הכסף - נתון המבטא את אמונם של מור והגופים המוסדיים בפוטנציאל ההשבחה של החברה וביצירת ערך לבעלי מניותיה לאורך זמן.
ישראל רייף, יו"ר אפקון: ״אנו רואים במהלך זה הבעת אמון יוצאת דופן מצד מור והגופים המוסדיים המלווים אותנו. הזרמת כ-45 מיליון ש"ח לקופת החברה מחזקת באופן מיידי את מבנה ההון שלנו, מאפשרת הפחתת חוב והוצאות המימון, ומשפרת את הרווח הנקי. במקביל, הענקת האופציות החדשות לפי שווי חברה של כ-4 מיליארד ש"ח משקפת את אמון המשקיעים בפוטנציאל הצמיחה של אפקון וביכולתנו להמשיך להוביל, תוך יצירת ערך ארוך טווח לבעלי המניות״.
החתמים שליוו את העסקה הם רוסאריו קפיטל ומנורה מבטחים חיתום.

ישראל רייף, יו״ר אפקון, צילום: עזרא לוי


