הפרמיות ברוטו במחצית הראשונה עלו ב-11% והסתכמו בכ-934 מיליון ש"ח.
צמיחה בכל תחומי הפעילות: עלייה של 41% בפרמיות בתחומים שאינם רכב, 32% ברכב חובה ו-23% ברכב רכוש ברבעון השני.
יחס כושר הפירעון של החברה עלה ל-118%, עודפי ההון הסתכמו בכ-140 מיליון ש"ח והתשואה להון עמדה על כ-14%.
שלמה ביטוח פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2026 ומציגה המשך צמיחה בהיקפי הפעילות, עלייה בפרמיות בכלל תחומי הפעילות והמשך איתנות פיננסית, לצד הרחבת פעילותה לתחום ביטוח החיים.
הפרמיות ברוטו ברבעון השני של 2026 הסתכמו בכ-434 מיליון ש"ח, עלייה של כ-29% לעומת כ-337 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של השנה הסתכמו הפרמיות ברוטו בכ-934 מיליון ש"ח, עלייה של כ-11% לעומת כ-845 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, וזאת על אף ירידת התעריפים בביטוח רכב רכוש והתחרות בענף.
הצמיחה נרשמה בכלל תחומי הפעילות של החברה. ברבעון השני עלו הפרמיות בביטוח רכב רכוש בכ-23% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בביטוח רכב חובה נרשמה עלייה של כ-32%, ואילו בתחומי הפעילות שאינם רכב, ובהם ביטוחי עסקים, קבלנים ודירות, נרשמה צמיחה של כ-41%.
הכנסות החברה משירותי ביטוח במחצית הראשונה הסתכמו בכ-809.7 מיליון ש"ח, לעומת כ-777.6 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של כ-4.1%. העלייה נרשמה בכלל ענפי הפעילות ובפרט בתחום ביטוח בתי העסק.
במקביל לצמיחה בפעילות, שלמה ביטוח ממשיכה להציג איתנות פיננסית. יחס כושר הפירעון של החברה עלה ל-118%, לעומת 108% אשתקד, ועודפי ההון עומדים על כ-140 מיליון ש"ח. התוצאות משקפות תשואה להון של כ-14% בתקופת הדוח. בחודש יוני חילקה החברה דיבידנד לבעלי מניותיה בסך של כ-40 מיליון ש"ח.
כחלק מאסטרטגיית הצמיחה והרחבת תחומי הפעילות, החלה שלמה ביטוח בשנת 2026 לפעול גם בענף ביטוח החיים. המהלך מהווה אבן דרך משמעותית בהתפתחות החברה ומרחיב את מגוון פתרונות הביטוח שהיא מציעה ללקוחותיה.
הרווח הכולל לאחר מס ברבעון השני הסתכם בכ-19 מיליון ₪ ובמחצית הראשונה של 2026 הסתכם בכ-42 מיליון ש"ח. הרווחיות בתקופה הושפעה, בין היתר, מירידה בתשואת תיק ההשקעות לעומת התקופה המקבילה, מהתפתחות בתיק ביטוח חובה בגין שנים קודמות וכן מהשפעת התחשבנות חד-פעמית עם המוסד לביטוח לאומי שנכללה בתוצאות התקופה המקבילה אשתקד.
לצד זאת, עיקר הרווח בתקופה נתמך במהלכי טיוב ושיפור התיק הביטוחי שמבצעת החברה בשנתיים האחרונות, לצד העלייה בפרמיות במרבית קווי המוצרים, ובהם פוליסות בתי עסק, ערבויות מכר וביטוח הנדסי.
דורון גינת, מנכ"ל שלמה ביטוח, מסר: "אנו גאים בתוצאות החברה, שממשיכה להציג צמיחה משמעותית בפרמיות ורווחיות לצד התחזקות פיננסית. הצמיחה נרשמת בכל קווי העסקים שלנו, וזאת גם בסביבה תחרותית ובתקופה של ירידת מחירים בביטוח רכב רכוש. העלייה ביחס כושר הפירעון והחזרה לחלוקת דיבידנד מעידות על חוסנה של החברה ועל הצלחת המהלכים שאנו מובילים בשנים האחרונות. במקביל, הכניסה לביטוח חיים היא מהלך אסטרטגי חשוב ואבן דרך בהתפתחות החברה ובהרחבת תחומי פעילותה. נמשיך לפתח מוצרים חדשים, להיכנס לתחומי פעילות נוספים, לחזק את שיתוף הפעולה עם סוכנינו ולשפר את השירות ללקוחותינו"

דורון גינת, מנכ״ל שלמה ביטוח, צילום: עזרא פרג׳


