נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אזהרת BofA וסערה באג"ח: התשואות בעולם בשיא של שני עשורים, הריביות בדרך למעלה

 

 
אזהרת BofA וסערה באג״ח / קרדיט: אילוסטרציה – AIאזהרת BofA וסערה באג״ח / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

אנטולי זיימן מחלקת מסחר בבורסה לני״ע
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/09/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 3:04

BofA:

ניצחון מוחץ של הדמוקרטים = "סיכון-אוף" (Risk-off) משמעותי: אירוע כזה יוביל לצניחה בסוף השנה ב-i) מניות (בלמעלה מ-10%), ii) הדולר, ו-iii) תשואות האג"ח, בעוד שמניות בינלאומיות ירשמו ביצועים עודפים על רקע ירידה במלחמות סחר ועימותים צבאיים... אך אירופה תרשום ביצועים עודפים ביחס לאסיה (שמאבדת את "ידיד ה-AI" טראמפ); אסטרטג BofA (בנק אוף אמריקה) מציין כי הגידור הטוב ביותר מפני ניצחון מוחץ של הדמוקרטים הוא פוזיציית שורט על סקטור הפיננסים והדולר האמריקאי. לעומת זאת, ניצחון מוחץ ומפתיע של המפלגה הרפובליקנית (שמירה על השליטה בבית הנבחרים ובסנאט) = "סיכון-און" (Risk-on) משמעותי, וחשוב מכך – אור ירוק לבועת ה-AI וחיזוק לדולר האמריקאי ("החזרת האקספציונליזם האמריקאי").

לבסוף, התרחיש המתומחר ברובו של "סנאט רפובליקני / בית נבחרים דמוקרטי" יתרגם להמשך המגמה הקיימת: "סיכון-און" מתון.

בינתיים:

קריסת שוק האג"ח, כאשר התשואות הגלובליות מזנקות לרמתן הגבוהה ביותר מזה שני עשורים, וליתר דיוק:

תשואות אג"ח ארה"ב ל-10 שנים מזנקות ל-4.81%, כמעט ברמות משבר 2008.

תשואות אג"ח ארה"ב ל-30 שנה מזנקות ל-5.31%, הגבוהות ביותר מאז 2007.

אג"ח ממשלת יפן (JGB) ל-10 שנים מעל 3.0%, לראשונה מאז 1996.

אג"ח ממשלת יפן ל-30 שנה ברמה של 4.2%, או פי 4 מריבית המדיניות של הבנק המרכזי של יפן (BoJ).

אג"ח ממשלת גרמניה (Bund) ל-10 שנים ברמה של 3.38%, שיא שמאז 2011.

מרווח ה-OAT-Bund (צרפת-גרמניה) עומד על 88 נקודות בסיס, שיא מאז משבר 2012.

מרווחי ה-BTP-Bund (איטליה-גרמניה) עומדים על 84 נקודות בסיס, שיא מאז 2012.

מדד בלומברג של תשואות האג"ח הגלובליות עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2007, ונמצא במרחק של 1% בלבד מהרמות הגבוהות ביותר במאה הזו.

הסתברות של 99% שה-ECB (הבנק המרכזי האירופי) יעלה את הריבית ב-10 בספטמבר, 53% שהפדרל ריזרב יעלה את הריבית ב-16, ו-98% שהבנק המרכזי של יפן (BoJ) יעלה את הריבית ב-18 (לפי תמחור החוזים העתידיים בבלומברג). העלאות הריבית מגיעות בקצב מהיר ומסחרר, כאשר הבנקים המרכזיים מנסים להחזיר את האמינות שלהם כדי להדוף את הזינוק בתשואות האג"ח.

x