בהתייחסות לזינוק בשער הביטקוין, שעלה בכ-12 אחוזים בימים האחרונים ונסחר סביב 85.6 אלף דולר לאחר שנגע ב-87 אלף- הפעם הראשונה מאז ינואר שהמטבע חוצה את רף 85 אלף הדולר- אמר ניר הירשמן, מנכ"ל פורום חברות הקריפטו: "הביטקוין מזנק, ודווקא על רקע מה שנראה במבט ראשון כבשורה שלילית: חוק הקלריטי לא עבר בסנאט האמריקאי. אלא שבדיעבד ברור שהשוק כבר תמחר את זה מראש- גם בשיא האופטימיות, פולימרקט העניקו יותר מ-70 אחוזי סיכוי לכך שההצעה לא תאושר.
במקביל, רשות ניירות הערך האמריקאית ורשות החוזים העתידיים המתינו עם סדרה של הוראות ומכתבי אי-אכיפה שפתחו לבורסות את הדלת לטוקניזציה של נכסים ולפעילות משמעותית הרבה יותר בזירת הקריפטו — ובנוסף לכך הוגשה לבית הלבן הצעת רגולציה חדשה מטעם רשות החוזים העתידיים, שתוכנה עדיין אינו ידוע. במילים אחרות, דווקא דחיית הצעת החוק היא שפינתה מקום לפעלתנות רגולטורית משמעותית.
התוצאה היא זינוק בשער הביטקוין, שמלמד שהשוק כבר מתנהג כאילו אנחנו בתוך עידן הרגולציה. רפורמת הקריפטו האמריקאית מתקדמת וממשיכה, ואנחנו רואים בנקים ומוסדיים גדולים נכנסים לתחום בצורה משמעותית. זהו למעשה הצד השני של הכלל 'קנה בשמועה, מכור בידיעה': ידענו שקרוב לוודאי לא יקרה כאן דבר, קיווינו אחרת, וזה אכן לא קרה — ומנגד ראינו פעילות רגולטורית שדווקא שחררה את השוק. צריך להודות על האמת: יש לנו כאן שוק חזק הרבה יותר ממה שרבים חשבו, ציפו או חזו."

ניר הירשמן, צילום: יעל צור


