חברות הטכנולוגיה הישראליות High Lander והעין השלישית (ThirdEye Systems) מודיעות על השלמת אינטגרציה מלאה בין המערכות שלהן, כחלק משיתוף הפעולה האסטרטגי שעליו הכריזו לאחרונה. הפתרון נותן מענה לאחד האתגרים המרכזיים בעולם הרחפנים האוטונומיים: היכולת לדעת בזמן אמת מה עוד נע במרחב האווירי, גם כאשר מדובר בכלי טיס שאינם מוכרים למערכת ואינם משדרים את מיקומם.
בפועל, מערכת MeduzaX של העין השלישית משמשת כ"עיניים מהקרקע". היא מזהה ועוקבת אחר כלי טיס באמצעות חיישנים אלקטרו-אופטיים ואינפרה-אדומים הפועלים באוטונומיות, והנתונים מוזרמים ישירות לפלטפורמת Vega של High Lander. החיבור בין המערכות מאפשר להפוך כל זיהוי מהקרקע לחלק מתמונת השמיים שמקבל המפעיל, ולרכז במערכת אחת גם את הרחפנים המורשים והמוכרים וגם כלי טיס שאינם מתואמים. כך ניתן להתריע בזמן אמת על סיכוני התנגשות ואיומים במרחב.
האינטגרציה כבר נבחנה בשטח בניסוי שכלל רחפנים ומסוק. כלי הטיס ביצעו סדרת טיסות שנועדו לבחון את יכולת הזיהוי של המערכת מול צופה אנושי, בין היתר מעל ומתחת לקו האופק, על רקע הקרקע והשמיים, בתנאי תאורה משתנים ואף בגישה מכיוון השמש.
המשמעות היא שהרחפן אינו חייב להסתמך רק על היכולת שלו "לראות" את סביבתו. שכבת הזיהוי הקרקעית יכולה לספק לו תמונת מצב רחבה יותר, ולאפשר בעתיד פעילות אוטונומית גם במרחקים שבהם המפעיל עצמו כבר אינו רואה את הרחפן. מערכות מהסוג הזה כבר נמצאות כיום בתהליכי תקינה ואסדרה בעולם כחלק מהמעבר להפעלה רחבה יותר של רחפנים אוטונומיים.
אלון אבלסון, מייסד ומנכ"ל High Lander: "אנחנו מאמינים שעתיד התעופה האוטונומית ייבנה על חיבור בין טכנולוגיות ויכולות משלימות. שיתוף הפעולה עם העין השלישית מחבר בין היכולת שלנו לנהל את המרחב האווירי לבין יכולות הזיהוי המתקדמות שלה, וביחד מאפשר לנו לבנות תשתית חכמה ומקיפה יותר לעולם שבו רחפנים וכלי טיס אוטונומיים יהיו חלק טבעי מהשמיים. אנחנו רואים באינטגרציה הזו בסיס להמשך העמקת שיתוף הפעולה ולפיתוח יכולות נוספות שיאפשרו לתעשייה לצמוח בבטחה ובהיקפים גדולים יותר".

קרדיט: High Lander


