נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יום שישי בבורסה: עליות יפות - סקירת בורסות יומית

אנו מתחילים לחוש חזרה קטנה של אופטימיות בשוק המניות הישראלי. זאת, על בסיס הפעילות התוך יומית שלו. אבל, זה ממש לא קבוע בסלע: הגורם המשפיע העיקרי נשאר והיה מהלך המלחמה, וההסכם עם איראן, כאשר ענייני הריבית, מצד בנק ישראל, יכול להיות גם פקטור לא קטן. נתוני התעסוקה הטובים בארה"ב לא יכלו עדיין להשפיע. מעניין לציין שלא הייתה השפעה חיובית של הנתונים על החוזים העתידיים שנשארו באדום

 

 
סקירת בורסות יומית / קרדיט: אילוסטרציה – AIסקירת בורסות יומית / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

מערכת FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/06/2026

הבורסות

ארה"ב: כפי שכתבנו בסקירות הקודמות, היום , יום שישי (05-06) היה יום של נתוני התעסוקה הממשלתיים בארה"ב. ניתן לחלק אותם לשני חלקים: הנתונים שלא השתנו ועמדו בציפיות, כמו אחוז האבטלה (4.3%) ועלות העבודה (0.3%). בחלק השני קיבלנו הפתעה טובה של עלייה משמעותית של כמות המשרות החדשות במשק: 172 אלף מול צפי של 85 אלף בלבד.

 

תשאלו: איך זה ייתכן כאשר אומרים לנו יום וליל שמפטרים בגלל הבינה המלאכותית? ברור שיש תמיד את היכולת של הממשל להגדיל משרות שקשורות לממשלה ולא לסקטור הפרטי... בכל אופן, לכאורה, נתונים אלו היו צריכים להיות חיוביים לשוק, ומה קרה? החוזים נשארו באזור הנמוך של מה שהם מתכננים כפתיחה שלילית.

 

כמו כן, מעניין לציין שהנפט יורד טיפה גם הוא וזה גם לא משפיע... לכן, נאמר זאת כך: ייתכן שהפתיחה השלילית תתייצב ותהפוך תוך יומית לעלייה יפה בוול-סטריט. אבל, אם לא, נראה בדיכוטומיה בין הנתונים הטובים והנפט היורד מול השוק היורד כסממן של עייפות החומר להבא. כבר נראה אם זה אכן המקרה בסיום היום ובמיוחד בשבוע הבא...

 

תל-אביב:  אין ספק ששוק המניות הישראלי נתן לנו היום (05-06) תצוגה של שוק חזק מחדש. הפתיחה הייתה שלילית למדי וכבר חשבנו שיום המסחר המקוצר הזה ייגמר בעוד עוגמת נפש. אבל, אחרי שליש מן הזמן, ראינו מהפך, והמדד עלה והתפתח לכיוון הסגירה החיובית. כמעט כל הסקטורים והנכסים סגרו סביב הגבוה היומי (!).

 

מה קרה? מניות הבנייה ויזמות הנדל"ן עלו מאוד וזה מה שנתון גושפנקא לשוק. בכלל הנדל"ן עלה יפה (1.51%). האם מתחילים לתמחר ריבית יורדת נוספת? אולי... גם המניות הקטנות היו על הגובה (1.94%) כאשר הבנקים ממשיכים לדמם (0.5%-). הביומד היה בסדר (0.95%) כאשר הפיננסים היו ירוקים אבל חלשים מאוד (0.11%).

 

המדדים הראו חוזק מדהים ביחס למה שנעשה בשוק כולו: ת"א 35 (0.4%), ת"א 90 (1.24%)

 

פעילות המוסדיים בת"א 35

(כל הכמויות שאינן מצוינות הינן במיליוני שקלים):

ביום חמישי (04-06) עלינו מדרגה קטנה במחזור הכללי המייצג את מה שנעשה בפעילות סביב כל המניות במדד המניות ת"א 35. המחזור (2.802 מיליארדי שקלים) עלה במקצת מן השגרה היומית העומדת בימים אלו סביב 2.3-2.6 מיליארדים. האם זה מסמן משהו? לא ממש, כאשר הפעילות המוסדית ממשיכה להיות חלשה מאוד כיוונית.

 

עם נטו של 41.6- מיליוני שקלים בלבד ניתן בהחלט לומר שהמוסדיים יושבים ברוגע על הגדר (קניות: 863.7, מכירות: 905.4). וכך, המניות שנמכרו הכי הרבה נטו היו פועלים (19.1-) ולאומי (117.3- !!). מצד שני, המניות שנקנו הכי הרבה נטו היו הראל השקעות (25.6) וטאואר (35.6).

 

סיכום קצר של מה שקרה בבורסה

מדדים

 

 

 

ת"א-125

0.61%

ת"א-35

0.40%

ת"א-90

1.24%

ת"א גלובל-בלוטק

0.87%

ת"א-SME60

1.94%

ת"א-פיננסים

0.11%

ת"א-נדל"ן

1.51%

ת"א-מעלה

0.25%

ת"א-צמיחה

1.07%

ת"א בנקים-5

-0.50%

 

 

ת"א-125

 

 

 

קרסו נדלן

5.91%

ריטיילורס

5.47%

עמרם

4.93%

דלתא גליל

4.55%

פרשקובסקי

4.42%

תורפז

4.33%

גילת

4.14%

 

 

נייס

-3.59%

איי.סי.אל

-2.62%

תמר פטרוליום

-2.29%

הבורסה לניע בתא

-1.96%

מגה אור

-1.59%

איביאי בית השק

-1.57%

אופקו הלת'

-1.54%

 

 

ת"א-SME60

 

 

 

קווליטאו

7.61%

קרדן נדלן

6.49%

הכשרת הישוב

5.94%

לוינשטין הנדסה

5.93%

עשות

5.66%

פמס

4.97%

דיפלומט אחזקות

4.06%

 

 

אקונרג'י

-5.14%

אימאג'סט

-3.12%

פריון נטוורק

-1.82%

כהן פיתוח

-1.09%

אייאיאס

-0.26%

אלומיי

-0.22%

פולירם

-0.20%

 

 

ת"א All-Share

 

 

 

לוינסקי עופר

9.01%

חלל תקשורת

8.79%

קווינקו

8.63%

בירמן

8.48%

פייטון

7.93%

קווליטאו

7.61%

אלארום

7.05%

 

 

עמיעד

-6.03%

סיאי

-5.99%

לודן

-5.44%

אקונרג'י

-5.14%

אנגל שלמה

-3.68%

פלסאנמור

-3.66%

נייס

-3.59%

 

לידיעת הקוראים:

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

 

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27א (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected]. בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל   [email protected]

x