הרווח הנקי עמד על 16.3 מיליון שקל לעומת 3.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
בין הגורמים להמשך השיפור בביצועי החברה: כניסת שוכרים חדשים בקניון "סטאר" באשדוד והפעלת הטרמינל באילת.
החברה השלימה במהלך חודש יולי האחרון 2 הנפקות הון משמעותיות, האחת לציבור והשנייה למשקיעים מוסדיים נבחרים, במסגרתן גייסה החברה כ-455 מיליון שקל.
ארי נדל"ן ממשיכה למנף את פעילותה בדרכה להפוך את שנת 2026 לאחת השנים המשמעותיות בתולדותיה: החברה, שבשליטת צחי אבו, סיימה את הרבעון השני של השנה עם NOI של כ-26.8 מיליון שקל - גידול של כ-38% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול (כ-4 מיליון שקל) נבע מכניסת שוכרים חדשים בקניון סטאר אשדוד והיתר (כ-2.2 מיליון שקל) מרכישת מרלו"ג באשדוד. ה-FFO של החברה ברבעון השני של השנה נותר על כ-14 מיליון שקל - ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
עוד מציינת החברה כי במהלך תקופת הדו"ח, נכסי החברה שמרו על יציבות במחירי השכירות ורמות התפוסה הגבוהות, מה שמעיד על ביקושים יציבים במיקומים שבהם היא פועלת.
ארי נדל"ן מתרכזת בפיתוח, הקמה, השכרה וניהול של נכסים מניבים, באופן ישיר ובאמצעות חברות בנות. במסגרת פעילותה, מחזיקה החברה בנדל"ן מניב וקרקעות בישראל וכן בקניון בעיר לימסול שבקפריסין.
ההכנסות מדמי שכירות וניהול ברבעון השני צמחו בכ-39% והסתכמו לכ-37.4 מיליון שקל לעומת כ-27 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, וזאת בעיקר לאור רכישת המרלו"ג באשדוד, כניסת שוכרים חדשים לקניון "סטאר" באשדוד והפעלת הטרמינל באילת. כפועל יוצא, הרווח מהשכרת נכסים עמד על 28.2 מיליון שקל - גידול של 40% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
באשר לקניון "סטאר", שימרה החברה ברבעון השני של השנה את שיעורי התפוסה הכמעט מלאים על
כ-98% ואת שיעור התשואה בפועל (5.5%), בדומה לרבעון המקביל אשתקד. שיעור התשואה בקניון לימסול שבקפריסין נותר אף הוא על תפוסה כמעט מלאה של כ-99%.
לאור שערוך משמעותי כלפי מעלה של נדל"ן להשקעה בסך 11.1 מיליון שקל, עמד הרווח התפעולי של החברה על כ-39.3 מיליון שקל לעומת כ-17.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. כפועל יוצא, הרווח הנקי של החברה ברבעון השני של השנה הסתכם בכ-16.3 מיליון שקל, פי 4.6 לעומת כ-3.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מנתוני מאזן החברה עולה כי ארי נדל"ן ממשיכה לשמר את היציבות הפיננסית: סך שווי הנדל"ן להשקעה, כולל נדל"ן בהקמה, עמד על כ-2.6 מיליארד שקל בסוף הרבעון השני לעומת כ-2.4 מיליארד שקל נכון לסוף 2025.
סך ההון המיוחס לבעלי המניות של החברה נותר יציב על 1.2 מיליארד שקל לעומת סוף 2025, וזאת לא כולל כספי הגיוס על סך של 455 מיליון שקל שגויסו בחודש יולי וישתקפו במאזן בדוחות הרבעון השלישי.
אירועים מהותיים במהלך תקופת הדו"ח ולאחריו:
במהלך חודש יולי האחרון ביצעה החברה 2 הנפקות מניות משמעותיות - האחת לציבור והשנייה פרטית למשקיעים מוסדיים נבחרים - וגייסה סך של כ- 455 מיליון שקל, מתוכם כ-110 מיליון שקל מבעל השליטה, צחי אבו, כך שנכון למועד פרסום הדו"ח הרבעוני, יתרת המזומנים מסתכמת לסך של כ-564 מיליון שקל.
צחי אבו, בעל השליטה ומנכ"ל ארי נדל"ן: "החברה ממשיכה בתהליך הצמיחה שלה, כשלצד הרחבת הפורטפוליו בנכסים מניבים איכותיים לאורך זמן, אנו ממשיכים לטייב את הנכסים הקיימים ולקדם את הרחבתם של מתחמי הסטאר סנטר באשדוד והמתחם בתל השומר. אנו ממשיכים לקדם ביתר שאת את הקמת תחנת הכוח 'אורות יצחק' ולהביא את הפרויקט החשוב הזה לכדי וודאות שתציף ערך רב לחברה, וזאת כחלק מצרכי האנרגיה הגדלים של מדינת ישראל. לצד זאת, לאור גיוסי ההון בחודש שעבר (שיבואו לידי ביטוי בדוח הבא), ארי נדל"ן היא כיום חברה נזילה עם סך של כחצי מיליארד שקל בקופתה ואנו נכונים לאתר עסקאות טובות נוספות אשר ישיאו ערך למשקיעים."
160 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 222.5 מיליון בארי נדל״ן
קרנות נאמנות שמחזיקות את ארי נדל״ן. לרשימה המלאה
|
שם קרן |
אחוז מהקרן |
בשקלים |
|
5.93% |
2400415 |
|
|
3.56% |
3462345.37 |
|
|
3.37% |
284070.1 |
|
|
אלטשולר שחם מחקה A.B SmartBeta Mid – Small Cap MultiFactor Top 30 TA |
3.35% |
539083 |
|
3.05% |
37882.79 |
|
|
2.73% |
827834.9 |
|
|
2.56% |
11003057.5 |
|
|
2.51% |
11292443.69 |
|
|
2.44% |
8339838.8 |
|
|
2.2% |
2201183.8 |

צחי אבו, בעל השליטה ויו״ר אבו פמילי מגורים, צילום: ישראל הדרי


