נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אלקטרה נדל״ן תגייס כ-200 מיליון שקל בהנפקת זכויות

אלקו, בעלת השליטה בחברה, הודיעה כי תשתתף בהנפקה לפחות בהתאם לחלקה היחסי, ואף עשויה להגדיל את השקעתה באמצעות רכישת זכויות נוספות | המהלך מהווה חלק מפעולות החברה לחיזוק איתנותה וגמישותה הפיננסית, לצד המשך פיתוח וניצול הזדמנויות במסגרת פעילות הליבה בארה"ב

 

 
אמיר יניב, צילום: אלדד רפאליאמיר יניב, צילום: אלדד רפאלי
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/10/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 2:23

אלקטרה נדל"ן מעדכנת על מהלך משמעותי של גיוס מזומנים, תוך הבעת אמון מאלקו, בעלת השליטה בחברה. החברה דיווחה על כוונתה לבצע הנפקת זכויות בהיקף של כ-200 מיליון שקל. אלקו, בעלת השליטה המחזיקה ב-48.72% מהחברה, מודיעה כי תשתתף בהנפקה לפחות לפי חלקה ותשקיע כ-95 מיליון שקל, כמו כן הודיעה כי היא עשויה לרכוש זכויות נוספות ולהגדיל את היקף השקעתה. 

תמורת ההנפקה תשמש את החברה למימון פעילותה העסקית השוטפת, חיזוק מבנה ההון כן ניצול הזדמנויות עסקיות ייחודיות אשר מאפיינות תקופה זו של תנודתיות בשווקים.

בימים אלו ממשיכה החברה לפעול לפיתוח והשבחה של נכסי הליבה וזאת אל מול סביבת מאקרו תנודתית. נכסי מולטי פמילי נהנים מביקוש קשיח, במיוחד בתקופות בהן הריבית גבוהה ומקשה על הציבור האמריקאי לרכוש דירות למגורים. לאחרונה דיווחה החברה כי הקרן החמישית להשקעות במקבצי דיור שבניהולה גייסה כבר מעל לחצי מיליארד דולר משורה של גופים מובילים, עם יעד גיוס של כ-1 מיליארד דולר. מאז השקתה, מנצלת הקרן את סביבת הריבית הגבוהה לצורך רכישת נכסים במחירים אטרקטיביים, כאשר עד כה רכשה 12 מקבצי דיור בהיקף של 3,658 יח"ד, בעלות רכישה כוללת (100%) של כ- 739 מיליון דולר. 

בהתאם לתנאי ההנפקה, כל מחזיק זכאי יוכל לרכוש יחידת זכות אשר הרכבה 14 מניות וזאת במחיר של 183.26 שקל ליחידה. ניירות הערך המוצעים לפי דוח הצעת המדף יהוו מיד לאחר הנפקתם, ובהנחה של ניצול כל הזכויות המוצעות, כ-18.17% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה ומזכויות ההצבעה בה (כ- 17.47% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה בדילול מלא). יום המסחר בזכויות יהיה ה-28.10.2026.

x