נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הבעת אמון באלקטרה נדל"ן

השלימה גיוס הון בהיקף של כ-200 מיליון שקל באמצעות הנפקת זכויות | בהנפקה נרשמה היענות בשיעור הקרוב ל-100% מבעלי הזכויות | אלקו, בעלת השליטה, השתתפה לפי חלקה בהנפקה בהיקף של כ-95 מיליון שקל

 

 
אמיר יניב, צילום: אלדד רפאליאמיר יניב, צילום: אלדד רפאלי
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/11/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 2:08

הבעת אמון באלקטרה נדל"ן, מקבוצת אלקו. החברה מעדכנת היום על השלמת גיוס הון בהיקף של כ- 200 מיליון שקל בדרך של הנפקת זכויות, תוך שבהנפקה נרשמה היענות של כמעט 100% מבעלי הזכויות שבחרו להשתתף בהנפקה ולשמור על חלקם בחברה. אלקו, בעלת השליטה בחברה , השתתפה בהנפקה לפי חלקה, בהיקף של כ-95 מיליון שקל. גיל רושינק, יו"ר החברה, מימש את מלוא זכויותיו והשתתף אף הוא בהנפקה. את ההנפקה הובילה הפניקס חיתום. 

תמורת ההנפקה תשמש את החברה למימון פעילותה העסקית השוטפת, לחיזוק מבנה ההון ולהגדלת הגמישות הפיננסית, באופן שיאפשר לה להמשיך בפיתוח פעילות הליבה ולבחון הזדמנויות עסקיות בשוק הנדל"ן בארה"ב.

השלמת ההנפקה מתבצעת על רקע המשך פעילותה של אלקטרה נדל"ן בפיתוח והשבחת נכסיה ובניהול פלטפורמות ההשקעה שלה. הקרן החמישית להשקעות במקבצי דיור בארה"ב של החברה גייסה עד כה כ-550 מיליון דולר, וממשיכה לגייס עם יעד של כמיליארד דולר. הקרן רכשה עד כה 12 מקבצי דיור הכוללים 3,658 יחידות דיור, בעלות רכישה כוללת (100%) של כ-739 מיליון דולר .

אמיר יניב, מנכ"ל אלקטרה נדל"ן: "ההיענות המלאה להנפקת הזכויות היא הבעת אמון משמעותית של בעלי המניות באלקטרה נדל"ן ובאסטרטגיה ארוכת הטווח שלה. השלמת הגיוס מחזקת את איתנותה הפיננסית של החברה ומעניקה לנו גמישות ניהולית ופיננסית להמשך קידום יעדינו העסקיים. אנו מאמינים כי סביבת השוק הנוכחית בארה"ב מייצרת הזדמנויות משמעותיות עבור שחקנים בעלי ניסיון, יכולות ניהול וראייה ארוכת טווח, ובכוונתנו לפעול בנחישות כדי למצות אותן."

x