נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אנליסט משיקה 3 קרנות מחקות על מדדי אג"ח בלעדיים - תל בונד 60 שקלי ושני מדדי ׳פיזור מנפיקים׳

לאחר שבשנה שעברה הנפיקה החברה את מדדי שווי השוק המנייתיים בשיתוף הפעולה עם הבורסה לניירות ערך בת"א, אנליסט מודיעה על המשך שיתוף הפעולה בהנפקה של 3 קרנות מחקות מדדי אג"ח. בלוטמן אורון, מנכ"ל אנליסט קרנות נאמנות: "זיהינו צורך של היועצים והמשקיעים בניהול סיכון מנפיק מדויק יותר ובאלטרנטיבה שקלית רחבה למדדי התל-בונד המסורתיים" | דמי הניהול: 0.1% בלבד

 

 
אנליסט משיקה 3 קרנות מחקות על מדדי אג״ח בלעדיים / קרדיט: אילוסטרציה – AIאנליסט משיקה 3 קרנות מחקות על מדדי אג״ח בלעדיים / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

נטלי גרין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/06/2026

בית ההשקעות אנליסט ממשיך במהלכי החדשנות בתחום הקרנות הפסיביות בישראל. כחודש לאחר השקת קרן הסל על מדד ת"א-200, ולמעלה משנה לאחר הנפקת הקרנות המחקות על מדדי המניות ת"א-200, ת"א-50 ריאלי ות"א-20, ממשיכה השבוע חברת הקרנות בהשלמת השלב השני בשיתוף הפעולה הבלעדי עם הבורסה לניירות ערך בתל אביב: השקת 3 קרנות מחקות חדשות על מדדי אג"ח ייחודיים שפותחו על ידי הבורסה לבקשת אנליסט.

המהלך הנוכחי משלים את סדרת 6 המדדים הבלעדיים שהוביל בלוטמן בשיתוף הפעולה עם הבורסה (3 מדדי מניות ו- 3 מדדי אג"ח), ומציע למשקיעים וליועצי ההשקעות בבנקים כלים מתקדמים לניהול תיק האג"ח הקונצרני בארץ תוך ניהול סיכוני ההשקעה.

הקרן הראשונה מבין הקרנות הושקה אתמול (1.6.2026) והיא עוקבת אחר מדד תל בונד 60 שקלי. זהו המדד המשלים למדד תל בונד 60 צמודות הפופולרי, שמהווה נכס מעקב בקרנות פסיביות למעל 8.5 מיליארד ₪ נכסים מנוהלים1. המדד של אנליסט מציע פתרון השקעה מרכזי לאגרות חוב שקליות בישראל בגרסה רחבה ומפוזרת יותר, ובהתאם בסטיית תקן נמוכה יותר, מהקיים בשוק היום. המדד כולל את 60 סדרות האג"ח הקונצרני השקלי בשווי השוק הממוצע הגבוה ביותר, כאשר הייחודיות היא בקביעת תקרת משקל נמוכה של 2% וסדרה אחת בלבד למנפיק2. בכך יוצר המדד חשיפה אמיתית רחבה לאג"ח תאגידיות שקליות עם נתוני דירוג אשראי ממוצע גבוה של -AA, מח"מ של 3.56 בלבד ומרווח של 0.75% מעל אג"ח ממשלתי2.

שבוע לאחר הנפקה זו, בתאריך 8.6.2026 תנפיק אנליסט את צמד מדדי הפיזור: תל בונד A פיזור מנפיקים ותל בונד AA פיזור מנפיקים. בניגוד למדדים המסורתיים שבהם החשיפה למנפיק בודד עלולה להיות גבוהה מאוד, המדדים החדשים שפותחו ביוזמת אנליסט שמים דגש על צמצום הסיכון המשמעותי ביותר בהשקעה באג"ח קונצרניות - חדלות פירעון של מלווה בודד.

במדד תל בונד A פיזור מנפיקים תקרת החשיפה למנפיק עומדת על 1.5% בלבד (לעומת חשיפה של עד כ- 18% במדדי תל בונד בדירוג דומה אחרים)2.

במדד תל בונד AA פיזור מנפיקים הסולידי יותר תקרת החשיפה למנפיק עומדת על 2.5% בלבד2.

המדדים משלבים אג"ח שקליות וצמודות וכוללים עשרות מנפיקים (95 במדד בדירוג השקעה A ו- 63 במדד בדירוג השקעה AA) ומעל 200 סדרות אג"ח - נתונים שצפויים ליצור סטיית תקן3 נמוכה ופתרונות השקעה סולידיים חכמים3. מרווח התשואה מעל אג"ח ממשלתי עומד היום על 0.77% במדד בדירוג השקעה AA ו- 1.64% במדד בדירוג השקעה 2A.
 


אורון בלוטמן, צילום: מושיק ברין
 

אורון בלוטמן, מנכ"ל אנליסט קרנות נאמנות, מסר היום:

"השקת מדדי האג"ח הבלעדיים היא תוצאה של חשיבה עמוקה על צרכי השוק. פתרונות ההשקעה הקונצרניים הקיימים היום לא נתנו להערכתנו מענה אטרקטיבי מספיק להשקעה באגרות חוב שקליות משמעותיות ולא נתנו מענה לסיכון המהותי ביותר בהשקעה באג"ח קונצרני - סיכון החשיפה למנפיק. לקחנו את הרעיונות הללו לבורסה, ויחד פיתחנו מוצרים שמאפשרים ליועץ ההשקעות להעניק ללקוח חשיפה קונצרנית רחבה עם כרית ביטחון של פיזור מנפיקים מקסימלי. המהלך הזה הוא חלק מהאסטרטגיה העסקית שלנו להמשיך להציע לציבור המשקיעים בישראל קרנות נאמנות ייחודיות לטיוב תיק ההשקעות."

עוד מוסיף בלוטמן כי "על רקע הפחתת הריבית האחרונה, ההערכות שהריבית תמשיך במגמת הירידה וההתייצבות בסביבת האינפלציה, האטרקטיביות של האפיק הקונצרני עולה. עם זאת, המרווחים הנמוכים היסטורית מחייבים בחירה קפדנית ופיזור רחב, וזה בדיוק הערך המוסף שמציעים המדדים החדשים".

ריכוז נתוני הקרנות החדשות:

שם הקרן

מספר הקרן

דמי ניהול

תאריך הנפקה

ATF מחקה (00) תל בונד 60 שקלי4

5142732

0.1%

1.6.2026

ATF מחקה (00) תל בונד A פיזור מנפיקים5

5142757

0.1%

8.6.2026

ATF מחקה (00) תל בונד AA פיזור מנפיקים5

5142740

0.1%

8.6.2026

 

דיסקליימר

האמור לעיל הינו להערכת מנהל הקרן. (1) נכון לתאריך 30.4.26. (2) נכון ליום 26.5.26. (3) להערכת מנהל הקרן. (4) יחידות הקרן החדשה הוצעו לציבור ביום 1.6.26. (5) יחידות הקרנות החדשות יוצעו לציבור ביום 8.6.26. כל הנתונים אודות המדד נלקחו באתר עורך המדד ובאחריותו. את התשקיף המלא של הקרן או הדוח השנתי העדכני, ניתן למצוא באתר הדיווחים במגנ"א. אין באמור התחייבות להשגת תשואה כלשהי ואין בתשואת המדד בעבר כדי להבטיח תשואה וביצועים דומים בעתיד. פרסום זה אינו מהווה הצעה לרכישת יחידות בקרן ואינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות ו/או מס המתחשב בנתונים ובצרכים של כל משקיע. הקרן הינה קרן מחקה, אין התחייבות של מנהל הקרן להשיג תוצאות הדומות למדד. אין לראות באמור משום הזמנה או הצעה לביצוע פעולות בניירות ערך ובנכסים פיננסיים. רכישה תעשה על בסיס תשקיף ודיווחים מיידים שבתוקף בלבד. לפירוט אודות מדיניות ההשקעות המלאה, ראה תשקיף ודיווחים מידיים שבתוקף. האמור אינו בגדר שיווק השקעות או המלצה בדבר כדאיות ההשקה בניירות ערך או בנכסים פיננסים הנזכרים בו. כמו כן, אין לראות באמור משום הזמנה או הצעה לביצוע פעולות בניירות ערך ובנכסים פיננסיים. אין התחייבות תשקיפית לפעול כאמור ולתשואה כלשהי. ביאור לפרופיל החשיפה של הקרן 00: 0 – ללא חשיפה למניות; 0 – ללא חשיפה למט"ח.

x